Solid dose islandsk mentalitet

Med Jon på laget er bowlinghallene i Rogaland og Kristiansand i trygge hender. Islandsk rutine og mentalitet kan man stole blindt på.

Islandske Jon Bragason begynte i Lucky Bowl i 2015, men jobbet tidligere i Norge under Rune Skandsen for Metro Bowling tilbake i 2009. Mekaniker i bowlinghaller har han jobbet med siden 1994 – med andre ord er det en erfaren ringrev Lucky Bowl har til lene seg på når bowlighallene i Rogaland og i Kristiansand støter på komplikasjoner. 

– Dagene er ofte svært hektiske, men det trigger meg, sier Jon.

Han er i beredskap til enhver tid hvis det skulle oppstå problemer. Når Jon er på vakt, kan ansatte i bowlinghallen slappe av, for de vet at hjelpen aldri er langt unna. Han står på dag og natt – og med sin mentalitet minner han om en islandsk vulkan når noe skal fikses.

– Vi er et team på to som har ansvaret for det mekaniske i seks bowlinghaller – fra Stavanger til Kristiansand. Da er det kun høyt tempo og presisjon i jobben som teller.

– Vår oppgave er å ordne opp i alt som må fikses. Ofte må vi også komme til unnsetning på andre ting enn det som har med det mekaniske å gjøre også, smiler islendingen.

Viktig erfaring

Bowlingmaskinen er avansert mekanikk hvor alt må være i god stand til enhver tid. Da er nøyaktigheten og presisjonen til Jon god å ha.

– Man må ha solid med kunnskap og erfaring for å ha full forståelse for hvordan maskinene fungerer, og ikke minst hvor fort man klarer å avdekke en feil, forklarer han.

– Det er ofte snakk om millimeterjusteringer for å holde maskinene i gang, legger han til.

Det ikke vanskelig å skjønne hvilken lidenskap og dedikasjon Jon har for jobben. Bowling har vært en stor del av livet hans, både i Norge og da han bodde på Island.

– Jeg er veldig glad for at jeg fikk muligheten hos Lucky Bowl.

Stolt av Lucky Bowl

Jon har som oftest stålkontroll på alle hallene han har ansvar for. Da passer det han fint å styre dagene selv.

– Jeg er min egen sjef og trives godt med det. Samtidig føler jeg på mye ansvar.

52-åringen er stolt av å være en del av Lucky Bowl-familien.

– Bowlinghallene våre er ekstremt flotte og det kan vi være stolte av. Vi har et konsept som er utrolig kult. På mange måter minner det lite om en tradisjonell bowlinghall. Jeg synes det er stilig. I Lucy Bowl får man mer en «restaurantfeeling», bare vi har bowling i tillegg. Bedre blir det ikke.

Navn: Jon Bragason
Alder: 52
Tittel: Mekaniker Rogaland


Andre innlegg

Skap nye minner med familiebowling i høst

Skap nye minner med familiebowling i høst

Familiebowling + høst = supergøy. Nå er det tid for å trekke inn og skape nye minner med familie og venner. Familiebowling er supergøy og alle kan være med. Trim konkurranseinstinktet og lag nye minner både til hverdag og fest her hos oss på Lucky Bowl. Om du besøker...

Paul Hovland fikk drømmejobben via Snapchat

Paul Hovland fikk drømmejobben via Snapchat

Da Paul Hovland skjønte at han kom til å stå uten jobb, ble Snapchat redningen. Har du noen gang hørt om noen som har fått seg jobb gjennom Snapchat? Sannsynligvis ikke. Det er velkjent at sosiale medier har blitt en plattform for jobbsøking, men definitivt ikke...