Paul Hovland fikk drømmejobben via Snapchat

Da Paul Hovland skjønte at han kom til å stå uten jobb, ble Snapchat redningen.

Har du noen gang hørt om noen som har fått seg jobb gjennom Snapchat? Sannsynligvis ikke. Det er velkjent at sosiale medier har blitt en plattform for jobbsøking, men definitivt ikke Snapchat. For Paul Hovland resulterte en «snap» i at han sikret seg drømmejobben i Lucky Bowl.

– Det hele startet da jeg fikk beskjed om at jeg var blant dem som fikk oppsigelse av Dalane Energi som måtte gjennom en nedbemanningsprosess. Jeg satt med papirene i hånda og sendte en «snap» med teksten: «noen som har en jobb? Nå rakner det», forteller Paul Hovland.

Bildemeldingen ble raskt snappet opp av Rune Skandsen som ble nysgjerrig på hvorfor. For å gjøre en historie kort: De ble enig om å ta en «kaffedrøs». Rune trengte ikke lange tiden på å finne ut at Paul var en mann og satse på. På CVen hadde han 11 års erfaring med IT-arbeid for den lokale kraftleverandøren. Men kanskje viktigst av alt:  Som ung jobbet Paul i Fryså Bowling i Egersund og visste alt om hvordan hverdagen er i en bowlinghall.

Paul har kastet over 10.000 Lucky Dart piler.

IT-poteten

I dag spiller Paul Hovland en svært sentral rolle i utviklingsarbeidet til Lucky Bowl. Han har vært primus motor for Lucky Dart og har rukket å gjøre utrolig mye på kort tid.
– Det har vært en fantastisk reise så langt. Jeg er privilegert, sier han.

Rune Skandsen visste at Paul var god på digitalisering. Det ble hans første oppgave for bowlingkjeden.
– Jeg fikk i oppgave å gjøre Lucky Bowl tilnærmet papirløst, sier han.
– Bransjen er innovativ og du må være frempå. Vi er hele tiden på jakt etter nye og bedre løsninger som skaper gode kundeopplevelser.

Før Paul Hovland takket ja til jobbtilbudet, måtte han få forsikring om at det var mer enn bare digitalisering han skulle jobbe med. Han visste nemlig at en del av digitaliseringsprosjektene ville være overkommelige, og da måtte han ha nye oppgaver å bryne seg på.
– Det trenger du ikke være redd for, slo Rune Skandsen fast.

Eventyret

I høst lanserte Lucky Bowl sitt nye konsept; Lucky Dart. Etter 9 måneder med hardt arbeid kom de endelig i mål med ideen som fikk sitt utspring i London. Kort fortalt er Lucky Dart vanlig dart hvor teknologi sørger for at all poengregning går automatisk, og at deltakerne kun kan konsentrere seg om å skjerpe konkurranseinstinktet og ikke minst ha det gøy sammen. Men tilbake til London:
– Vi reiste på studietur til London for å finne mer ut om konseptet som vi hadde fått tips om.

Når de fikk se spillet i praksis, tente de straks på ideen; dette måtte bli noe for Lucky Bowl.
– Jeg søkte opp direktøren via LinkedIn for å forhøre seg om vi kunne lisensiere teknologien.
– Vi fikk blankt avslag.

London-avslaget resulterte i at de jobbet parallelt med å utvikle sitt eget konsept med hjelp fra utviklere fra Ungarns hovedstad Budapest, samtidig som de kom i kontakt med et firma fra Oslo.
– Våren, sommeren og høsten 2019 var en intensiv periode med beinhard jobbing. Firmaet fra Oslo hørte vi ikke noe mer fra, og i september 2019 lanserte vi Lucky Dart i Stavanger, forteller Hovland.

Brenner for innovasjon

Dette er «business»-historien av Lucky Dart. Utviklingen av konseptet er en annen fortelling.
– 2. april 2019 hadde vi vår egen prototype av Lucky Dart på hovedkontoret i Egersund.

Da prototypen var klar, startet det møysommelige arbeidet med å gjøre Lucky Dart «treffsikkert». Hvordan skulle man sikre at kalibreringen var tilnærmet 100 prosent feilfri?
– I månedsvis handlet alt om kalibrering.

Og med kalibrering mener Paul at han kastet den ene pilen etter den andre for å sjekke at maskinen beregnet riktig. En sommerdag i juni kom gjennombruddet.
– Jeg stod på kontoret en hel dag og kastet over 1 000 piler – uten en eneste tellefeil.
Langt over 10 000 piler ble kastet før Paul og gjengen kunne så smått erkjenne at konseptet var klar til å tas i bruk for kundene til Lucky Bowl.

– Et eventyr.
Slik oppsummerer han arbeidet med Lucky Dart. Slike prosjekt lever og ånder Paul for. Derfor er definitivt ikke Lucky Dart det siste konseptet som har kommet til selskapet.
Lucky Dart er pr i dag tilgjengelig på våre avdelinger i Stavanger sentrum, Bryne, Kristiansand og Stockholm.

– Vi elsker å jobbe med og skape innovative tjenester til kundene, og er alltid nysgjerrige på å utvikle nye konsept.
– Vi har mange ideer på tegnebrettet, forsikrer teknologientusiasten Paul.

Fakta
Navn: Paul Hovland
Alder: 37
Tittel: Senior Innovation Manager

Andre innlegg

Vinterferie og bowling

Vinterferie og bowling

Skap nye minner - ta med familien og venner på bowling i vinterferien! Bowling er gøy for både liten og stor - en morsom aktivitet der alle kan ha det gøy. Hva med en aldri så liten familiekonkurranse - vinner mor? må far ha opp gjerdet for å treffe kjeglene? Eller er...

5 nye avdelinger i 2024

5 nye avdelinger i 2024

Lucky Bowl tar fra 1.1 2024 over 5 nye avdelinger og du vil fra da kunne besøke oss også i Hamar, Strømmen, Jessheim, Moss og Trondheim. Vi gleder oss stort til å ta over Bowling1 sine avdelinger i 5 nye byer. I begynnelsen vil du ikke merke stor forskjell - men etter...

Romjulsbowling

Romjulsbowling

Skap nye tradisjoner - ta med familien og venner på bowling i romjulen! Bowling er gøy for både liten og stor - en morsom aktivitet der alle kan ha det gøy. Hva med en aldri så liten familiekonkurranse - vinner mor? må far ha opp gjerdet for å treffe kjeglene? Eller...